Знайомі історії, розказані абсолютно по-новому

Ви коли-небудь замислювалися над тим, як могла б виглядати історія походження Святого Миколая? Багато хто скаже, що це добрий літній пан з довгою білою бородою, одягнений у червоне вбрання, який роздає дітям подарунки, відвідує домівки по всьому світу і подорожує на санях зі своїми оленями. Інші посилатимуться на справжнього святого, єпископа Мирлікійського. А як щодо зовсім свіжої історії? Комікс «Клаус», як його сьогодні називають, від Гранта Моррісона та Дена Мора переповідає історію улюбленого персонажа всіх дітей. Коли береш до рук комікс, складається враження що це більше історія про воїна, ніж про доброзичливого дідуся, який роздає подарунки.

Після прочитання перших сторінок воно не змінюється. Однойменний Клаус приїжджає в містечко, але воно виглядає вкрай сумно. Людям не дозволяють збиратися на вулицях, у дітей відбирають іграшки. Не приносять радості і прийдешні свята. Клаус вирішує розгадати таємницю і повернути посмішку місту та його мешканцям. Все це більш схоже на фантастичну історію, де не бракує бойових сцен та інтриг у владних верхах. Сценарій, за який відповідає Грант Моррісон, заснований на скандинавській міфології та сибірських легендах.  Видання, яке ви знайдете в Артетеці, виглядає неперевершено. Чорна обкладинка із зображенням головного героя прикрашена позолоченою назвою. Краї сторінок також покриті золотою фарбою. Коли тримаєш комікс в руках, відчуваєш, що маєш справу з давньою легендарною історією в прекрасному виконанні.

fot. K. Więcławska. fragment planszy z komiksu Klaus

Як і всі казки, комікс закінчується добре і не без моралі. Повість розрахована на зрілого читача, оскільки в ній присутні дещо жорстокі сцени. Візьміть «Клауса» і подивіться, як можна творчо підійти до всесвітньо відомого персонажа.


В Артетеці комікс «Клаус», як, до речі, і низка інших коміксів, представлений як польською, так і українською мовами. Тому кожен зможе знайти собі щось до душі. 

 

Dodaj komentarz

Stwórz darmową stronę albo bloga na WordPress.com.

Up ↑